Inloggen op uw portaal

Heeft u al een MijnGezondheid.net account? Log dan in met uw DigiD

Veelgestelde vragen bij inloggen

Hoe meld ik me aan voor MijnGezondheid.net?

Klik hier hoe u zich kan aanmelden voor MijnGezondheid.net.

Ik krijg de melding dat mijn BSN niet bekend is.

Als u deze melding ziet, bent u nog niet aangemeld voor MijnGezondheid.net. Neem hiervoor contact op met uw huisarts of apotheek. Het kan ook zijn dat u zich reeds heeft aangemeld, maar dat uw aanmelding nog verwerkt wordt door uw huisarts of apotheek. Dit kan een paar dagen duren. Als uw aanmelding verwerkt is, ontvangt u een e-mail. Wacht u al langer dan een week? Neem dan alsnog contact op met de huisartsenpraktijk of apotheek waar u zich heeft aangemeld.

Ik ben mijn DigiD gebruikersnaam vergeten

Uw DigiD is privé. De DigiD helpdesk kan u daarom niet helpen bij het achterhalen van uw gebruikersnaam. Als u uw DigiD gebruikersnaam bent vergeten moet u opnieuw een DigiD account aanvragen. DigiD aanvragen.

Ik ben mijn DigiD wachtwoord vergeten

Heeft u uw DigiD al geactiveerd? Dan kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken. U moet dan nog wel uw gebruikersnaam weten en uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand houden. Heeft u uw DigiD nog niet geactiveerd? Dan moet u opnieuw een DigiD aanvragen. Uw DigiD is privé. De DigiD helpdesk kan u daarom niet helpen bij het achterhalen van uw gebruikersnaam.

Ik heb een vraag over de DigiD-app.

Antwoorden op vragen over de DigiD-app vindt u op de pagina van DigiD. 

Hoe koppel ik de app MedGemak?

Stap 1: Download de app MedGemak via de App Store of de Google Play Store. Stap 2: Open de app, klik op toestel registreren en accepteer de gebruikersvoorwaarden. Stap 3: Log in op MGn en klik op de drie streepjes rechts bovenin het portaal en vervolgens op ‘mijn app koppelen’. Hier verschijnt dan een activatiecode en uw geboortedatum. Stap 4: Vul eenmalig uw geboortedatum en de activatiecode in op de app en registreer uw toestel. Stap 5: Vervolgens kiest u een 5-cijferige pincode waarmee u later gaat inloggen op de app. Uw account is nu gekoppeld en u kunt aan de slag met de app MedGemak! Klik  hier voor de instructievideo en bekijk de visuele weergave van het stappenplan.

Ik zie de verkeerde zorgverlener. Hoe kan dit gewijzigd worden?

Als u in MGn de verkeerde zorgverlener ziet staan, betekent dit dat de betreffende zorgverlener u heeft aangemeld voor MGn. Deze zorgverlener dient uw MGn-account te beëindigen. Hiervoor kunt u terecht bij de betreffende zorgverlener. Mocht deze aangeven dit niet te kunnen doen, of niet te weten hoe hij/zij dit uit moet voeren, dan kunnen zij contact opnemen met onze Customer Support afdeling.

Hoe kan er een zorgverlener toegevoegd worden?

U kunt niet zelf een zorgverlener instellen in de MedGemak app ofwel MijnGezondheid.net. Uw zorgverlener wordt pas zichtbaar, wanneer uw zorgverlener u aangemeld heeft voor MijnGezondheid.net / MedGemak app. Wij raden u dan ook aan om contact op te nemen met uw huisarts en/of apotheek, zodat deze een MGn-account voor u kan aanmaken.

Kan er een kind gekoppeld worden aan mijn MijnGezondheid.net account?

Het is vooralsnog niet mogelijk om een andere persoon aan uw MGn-account toe te voegen of in te loggen via een DigiD machtiging. De enige manier om gebruik te maken van MGn voor iemand anders is door in te loggen op het account van deze persoon. U kunt bij uw huisarts en/of apotheek vragen of er een MGn-account voor deze persoon kan worden aangemaakt. Voor het inloggen op MGn is een DigiD nodig. Indien uw kind nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen bij DigiD.

Waarom kan ik bij het inloggen op MijnGezondheid.net niet kiezen voor het inloggen met de DigiD app?

Het is bij ons bekend dat in sommige browsers, waaronder Internet Explorer en DuckDuckGo, de mogelijkheid om in te loggen met de DigiD app of DigiD met sms authenticatie niet wordt getoond. Dit probleem betreft echter niet specifiek MGn, maar alle partijen die een DigiD login met extra validatie vereisen. Dit betreft dan ook een algemener probleem, waarvoor u bij DigiD terecht kunt. Wij raden u aan om MGn te openen in Chrome, Microsoft Edge of Safari.

Ik zie een bericht dat het contract beëindigd is bij de zorgverlener, wat nu?

Nadat het contract voor MijnGezondheid.net beëindigd is door uw zorgverlener, blijven uw gegevens nog drie maanden zichtbaar, zodat u deze nog op kunt halen. In die tijd kunt u eventueel contact opnemen met uw nieuwe zorgverlener met de vraag of zij u kunnen aanmelden voor MijnGezondheid.net. Wanneer dit gebeurd is ziet u de juiste zorgverlener(s) terug in MijnGezondheid.net. U kunt op dezelfde wijze als voorheen blijven inloggen in MijnGezondheid.net.

Ik krijg bij het inloggen de melding dat er 15 minuten geen activiteit is geweest, waarna ik niet verder kom. Wat kan ik het beste doen?

De melding over 15 minuten inactiviteit is niet direct een melding die bestaat aan de kant van MGn, maar komt hoogstwaarschijnlijk vanuit DigiD. De vereiste om na 15 minuten inactiviteit uitgelogd te worden is bijvoorbeeld ook in MGn toegepast vanwege de DigiD koppeling. Mocht u alsnog tegen hetzelfde probleem aanlopen, dan adviseren wij u om dit in eerste instantie aan de kant van DigiD te (laten) controleren.

Ik wens geen gebruik meer te maken van MijnGezondheid.net. Hoe kan ik dit aangeven?

Als u geen gebruik meer wenst te maken van MGn kunt u de zorgverlener (huisarts en/of apotheek) waardoor u bent aangemeld vragen u hiervoor weer af te melden. Na afmelding door alle zorgverleners die u hebben aangemeld heeft u nog 3 maanden lang toegang tot MGn om eventueel gegevens te downloaden. Na deze 3 maanden wordt uw account als inactief gemarkeerd. Mocht u uw gegevens volledig verwijderd willen hebben uit MGn, dan kunt u dit ook bij uw zorgverlener aangeven. Deze kan ons vervolgens de opdracht geven uw gegevens volledig te verwijderen.