Photo 3 Let op! In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 mei voeren wij van 03.00 tot 06.00 uur groot onderhoud uit waardoor MijnGezondheid.net en de app MedGemak binnen dit tijdsbestek niet beschikbaar zijn. Close cross

Inloggen op uw portaal

Heeft u al een MijnGezondheid.net account? Log dan in met uw DigiD

Veelgestelde vragen bij inloggen

Hoe meld ik me aan voor MijnGezondheid.net?

Een vereiste om gebruik te kunnen maken van MijnGezondheid.net / de MedGemak app is dat u hiervoor bent aangemeld door een zorgverlener (huisarts en/of apotheek). Bekijk op de website van uw huisartsenpraktijk of apotheek of ze aangesloten zijn of neem contact met ze op om te vragen of ze u hiervoor kunnen aanmelden, indien zij deze mogelijkheid bieden. Wanneer dit eenmaal gedaan is moet het voor u mogelijk zijn om in te loggen.

Ik krijg de melding dat mijn BSN niet bekend is.

Als u deze melding ziet, bent u nog niet aangemeld voor MijnGezondheid.net. Neem hiervoor contact op met uw huisarts of apotheek. Het kan ook zijn dat u zich reeds heeft aangemeld, maar dat uw aanmelding nog verwerkt wordt door uw huisarts of apotheek. Dit kan een paar dagen duren. Als uw aanmelding verwerkt is, ontvangt u een e-mail. Wacht u al langer dan een week? Neem dan alsnog contact op met de huisartsenpraktijk of apotheek waar u zich heeft aangemeld.

Hoe koppel ik de app MedGemak?

Stap 1: Zorg dat uw toestel wordt ondersteund door de nieuwste Software-update. Stap 2: Download de app MedGemak via de App Store of de Google Play Store en/of update de app MedGemak naar de nieuwste versie via de App Store of de Google Play Store. Stap 3: Open de app en kies voor 'App koppelen met MijnGezondheid.net', kies voor 'Verder', kies vervolgens voor 'Voorwaarden accepteren', wanneer u akkoord gaat met de gebruikersvoorwaarden. We raden u aan om de activatiecode automatisch op te halen door te kiezen voor 'Activatiecode ophalen op MijnGezondheid.net'. Stap 4: Log in met DigiD om de activatiecode op te halen en automatisch op te slaan in MedGemak. Stap 5: Geef ter verificatie uw geboortedatum in en klik op 'App koppelen'. Uw account is nu gekoppeld en u kunt aan de slag met de app MedGemak! Klik  hier voor de instructievideo en bekijk de visuele weergave van het stappenplan. Ik krijg een melding dat de geboortedatum en activatiecode niet overeenkomt bij het registreren van de app MedGemak. Wat kan ik het beste doen? Wanneer u de melding krijgt dat de combinatie van uw geboortedatum en activatiecode niet juist is bij het koppelen van de app, vragen wij u om het volgende uit te voeren. Stap 1: Probeer de app te koppelen met een nieuwe activatiecode uit MijnGezondheid.net (MGn). U kunt eventueel ook een activatiecode vragen bij uw huisarts. Ook de activatiecode vanuit uw huisarts is slechts 5 minuten geldig. Stap 2: Controleer uw internetverbinding. De foutmelding kan worden veroorzaakt doordat de app geen verbinding kan maken. Het wisselen naar 4G biedt een mogelijk oplossing. Na het koppelen kunt u uw instellingen terugzetten. Stap 3: Het is belangrijk dat het besturingssysteem van uw telefoon up-to-date is. Zorg er dus voor dat uw telefoon de nieuwste versie heeft. Stap 4: Controleer of u de nieuwste versie gebruikt van MedGemak. Dit kunt u vinden in de Play Store voor Androidapparaten en de App Store voor iOS apparaten. Stap 5: Indien de voorgaande stappen niet helpen ontvangen wij graag meer informatie, zodat wij dit probleem verder kunnen onderzoeken. Hierbij kunt u denken aan: welke foutmelding krijgt u, welk apparaat gebruikt u, welke versie besturingssysteem staat er op uw apparaat, wanneer heeft u de app geprobeerd te koppelen, etc. Vraag onze chatbot om een meldingsformulier en laat hier de nodige informatie achter!

Ik heb een nieuwe huisarts/apotheek. Hoe kan ik dit veranderen?

Wanneer u een nieuwe zorgverlener (huisarts of apotheek) heeft, dan dient de desbetreffende zorgverlener u aan te melden voor MijnGezondheid.net. Let op dat uw oude zorgverlener u ook afmeldt voor MijnGezondheid.net. zodat u alleen uw actuele zorgverlener(s) in MijnGezondheid.net en de MedGemak app terugziet.  

Hoe kan er een zorgverlener toegevoegd worden?

U kunt niet zelf een zorgverlener toevoegen in de MedGemak app ofwel MijnGezondheid.net. Uw zorgverlener wordt pas zichtbaar, wanneer uw zorgverlener u aangemeld heeft voor MijnGezondheid.net / MedGemak app. Wij raden u dan ook aan om contact op te nemen met uw huisarts en/of apotheek, zodat deze een MijnGezondheid.net account voor u kan aanmaken.

Kan er een kind gekoppeld worden aan mijn MijnGezondheid.net account?

Het is vooralsnog niet mogelijk om een andere persoon aan uw MGn-account toe te voegen of in te loggen via een DigiD machtiging. De enige manier om gebruik te maken van MijnGezondheid.net voor iemand anders is door in te loggen op het account van deze persoon. U kunt bij uw huisarts en/of apotheek vragen of er een MijnGezondheid.net account voor deze persoon kan worden aangemaakt. Voor het inloggen op MijnGezondheid.net is een DigiD nodig. Indien uw kind nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen bij DigiD.

Waarom kan ik bij het inloggen op MijnGezondheid.net niet kiezen voor het inloggen met de DigiD app?

Het is bij ons bekend dat in sommige browsers, waaronder Internet Explorer en DuckDuckGo, de mogelijkheid om in te loggen met de DigiD app of DigiD met sms authenticatie niet wordt getoond. Dit probleem betreft echter niet specifiek MGn, maar alle partijen die een DigiD login met extra validatie vereisen. Dit betreft dan ook een algemener probleem, waarvoor u bij DigiD terecht kunt. Wij raden u aan om MGn te openen in Chrome, Microsoft Edge of Safari.

Ik zie een bericht dat het contract beëindigd is bij de zorgverlener, wat nu?

Nadat het contract voor MijnGezondheid.net beëindigd is door uw zorgverlener, blijven uw gegevens nog drie maanden zichtbaar, zodat u deze nog op kunt halen. In die tijd kunt u eventueel contact opnemen met uw nieuwe zorgverlener met de vraag of zij u kunnen aanmelden voor MijnGezondheid.net. Wanneer dit gebeurd is ziet u de juiste zorgverlener(s) terug in MijnGezondheid.net. U kunt op dezelfde wijze als voorheen blijven inloggen in MijnGezondheid.net.

Ik krijg bij het inloggen de melding dat er 15 minuten geen activiteit is geweest, waarna ik niet verder kom. Wat kan ik het beste doen?

Aangezien op MijnGezondheid.net (MGn) gezondheidsgegevens zichtbaar zijn wordt (in verband met veiligheid) na 15 minuten inactiviteit automatisch uitgelogd. Om weer gebruik te maken van MGn, dient u opnieuw met uw DigiD in te loggen. Was u bezig met het typen van een bericht, medicatie bestellen en/of een afspraak aan het maken? Dan dient u deze activiteit opnieuw uit te voeren, zodat uw bericht, medicatieaanvraag of afspraak ook daadwerkelijk bij uw zorgverlener aankomt.

Als u langer dan een kwartier nodig heeft voor het typen van een bericht, raden wij u aan om het bericht eerst in een ander programma (bijvoorbeeld Kladblok) te maken en vervolgens te kopiëren naar MGn. Wij begrijpen dat dit niet de gewenste oplossing is, maar op dit moment is er helaas (nog) geen andere oplossing.

Ik wens geen gebruik meer te maken van MijnGezondheid.net. Hoe kan ik dit aangeven?

Als u geen gebruik meer wenst te maken van MijnGezondheid.net kunt u de zorgverlener (huisarts en/of apotheek) waardoor u bent aangemeld vragen u hiervoor weer af te melden. Na afmelding door alle zorgverleners die u hebben aangemeld heeft u nog 3 maanden lang toegang tot MijnGezondheid.net om eventueel gegevens te downloaden. Na deze 3 maanden wordt uw account als inactief gemarkeerd. Mocht u uw gegevens volledig verwijderd willen hebben uit MijnGezondheid.net, dan kunt u dit ook bij uw zorgverlener aangeven. Deze kan ons vervolgens de opdracht geven uw gegevens volledig te verwijderen.

Ik word teruggestuurd naar de homepagina

U kunt pas inloggen op MijnGezondheid.net als uw huisarts en/of apotheek een account voor u heeft aangemaakt. Als u na het inloggen met DigiD wordt teruggestuurd naar de homepagina/dezelfde pagina, dan heeft u nog geen MijnGezondheid.net-account. Neem hiervoor contact op met uw huisarts en/of apotheek. Heeft uw zorgverlener u wel aangemeld voor MijnGezondheid.net, maar kunt u niet inloggen? Dan kunt u een melding indienen.