Aanmelden voor MijnGezondheid.net en MedGemak

Als u zich wilt aanmelden voor MijnGezondheid.net, dient deze service te worden aangeboden door uw huisarts of apotheek. Onderstaand vindt u uitleg over het aanmelden en inloggen voor MijnGezondheid.net en de app MedGemak.

Aanmelden mijngezondheid.net Inloggen mijngezondheid.net Inloggen medgemak

Hoe meld ik mij aan voor MijnGezondheid.net?

 • Een voorwaarde voor MijnGezondheid.net is dat uw huisarts en/of apotheker deze service aanbiedt. Informeer rechtstreeks bij uw zorgverlener of dat het geval is of kijk op de website van uw zorgverlener.
 • Als uw huisarts of apotheek MijnGezondheid.net aanbiedt, log dan in volgens onderstaande stappen. (Indien uw DigiD niet herkend wordt, vul dan het aanmeldformulier op de website van uw zorgverlener in of geef aan één van de medewerkers van de praktijk of apotheek door dat u MijnGezondheid.net wilt gaan gebruiken.)
  • Klik rechtsboven op ‘Inloggen’
  • Log vervolgens in met uw DigiD met sms-verificatie of de DigiD app
  • U dient akkoord te gaan met de voorwaarden om uw account te activeren
  • Dien een verzoek in bij uw huisarts en/of apotheek wanneer u uw medische dossier digitaal in wilt kunnen zien.
  • Controleer uw persoonlijke gegevens en vul eventueel gegevens aan.
  • Stel in voor welke gevallen u een e-mail wilt ontvangen.
  • U kunt nu gebruik maken van MijnGezondheid.net

Hoe log ik in op MijnGezondheid.net?

Om in te loggen op MijnGezondheid.net heeft u een DigiD met sms-functie nodig of kunt u gebruik maken van de DigiD app. Om de veiligheid en privacy van uw gegevens te garanderen maakt MijnGezondheid.net gebruik van DigiD met sms of de DigiD-app. MijnGezondheid.net voldoet daarmee aan de hoogste eisen die de Nederlandse overheid stelt aan het beveiligen van omgevingen waarin de patiënt online inzage heeft in zijn medische gegevens. Via deze inlogprocedure kunt u er vanuit gaan dat alle communicatie vertrouwelijk blijft en uw dossier ook echt alleen door u en uw zorgverlener ingezien kan worden. Maakt u nog geen gebruik van de DigiD app of DigiD met sms-functie dan dient u deze eerst aan te vragen.

DigiD app aanvragen

 • U kunt de DigiD app activeren via DigiD.nl.
 • Log in en kies voor de optie ‘DigiD app instellingen’.
 • Kies vervolgens voor ‘DigiD app activeren’.
 • Als u kiest voor activeren via een brief, ontvangt u binnen 3 werkdagen een brief met activeringscode.
 • U kunt ook kiezen voor direct activeren via wachtwoord en een sms-code. Hiervoor moet u reeds DigiD met sms hebben.
 • Na het activeren kunt u inloggen met de DigiD app.
Klik hier voor meer informatie over het activeren van de DigiD App. Klik hier voor meer informatie over het inloggen met de DigiD App.

DigiD met sms aanvragen

 • U kunt de extra controle via sms toevoegen via DigiD.nl.
 • Log in en kies voor de optie 'Extra controle via sms instellingen'.
 • Kies vervolgens voor ‘Controle via sms aanvragen’.
 • Voer uw telefoonnummer in en bevestig deze met een sms.
 • U ontvangt binnen 3 werkdagen een brief met een activeringscode.
 • Na het activeren kunt u inloggen met een extra controlestap via sms.

Eerste keer inloggen

 • Nadat u bent aangemeld, ontvangt u hier een e-mail over. U logt vervolgens veilig in met uw DigiD met sms-verificatie of de DigiD app. Meer weten over inloggen met DigiD of over de manier waarop MijnGezondheid.net de veiligheid en privacy borgt? Klik hier.
 • De eerste keer dat u inlogt, dient u akkoord te gaan met de voorwaarden om uw account te activeren. Na activatie kan er informatie uitgewisseld worden. Hiervoor dient u ook uw gegevens in te vullen.
 • Lukt het niet om in te loggen? Het kan zijn dat u nog geen MijnGezondheid.net account heeft, neem dan contact op met uw huisarts of apotheek.

 

Veel gestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor MijnGezondheid.net?

Klik hier hoe u zich kan aanmelden voor MijnGezondheid.net.

Ik krijg de melding dat mijn BSN niet bekend is.

Als u deze melding ziet, bent u nog niet aangemeld voor MijnGezondheid.net. Neem hiervoor contact op met uw huisarts of apotheek. Het kan ook zijn dat u zich reeds heeft aangemeld, maar dat uw aanmelding nog verwerkt wordt door uw huisarts of apotheek. Dit kan een paar dagen duren. Als uw aanmelding verwerkt is, ontvangt u een e-mail. Wacht u al langer dan een week? Neem dan alsnog contact op met de huisartsenpraktijk of apotheek waar u zich heeft aangemeld.

Ik ben mijn DigiD gebruikersnaam vergeten

Uw DigiD is privé. De DigiD helpdesk kan u daarom niet helpen bij het achterhalen van uw gebruikersnaam. Als u uw DigiD gebruikersnaam bent vergeten moet u opnieuw een DigiD account aanvragen. DigiD aanvragen.

Ik ben mijn DigiD wachtwoord vergeten

Heeft u uw DigiD al geactiveerd? Dan kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken. U moet dan nog wel uw gebruikersnaam weten en uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand houden. Heeft u uw DigiD nog niet geactiveerd? Dan moet u opnieuw een DigiD aanvragen. Uw DigiD is privé. De DigiD helpdesk kan u daarom niet helpen bij het achterhalen van uw gebruikersnaam.

Ik heb een vraag over de DigiD-app.

Antwoorden op vragen over de DigiD-app vindt u op de pagina van DigiD. 

Hoe koppel ik de app MedGemak?

Stap 1: Download de app MedGemak via de App Store of de Google Play Store. Stap 2: Open de app, klik op toestel registreren en accepteer de gebruikersvoorwaarden. Stap 3: Log in op MGn en klik op de drie streepjes rechts bovenin het portaal en vervolgens op ‘mijn app koppelen’. Hier verschijnt dan een activatiecode en uw geboortedatum. Stap 4: Vul eenmalig uw geboortedatum en de activatiecode in op de app en registreer uw toestel. Stap 5: Vervolgens kiest u een 5-cijferige pincode waarmee u later gaat inloggen op de app. Uw account is nu gekoppeld en u kunt aan de slag met de app MedGemak! Klik  hier voor de instructievideo en bekijk de visuele weergave van het stappenplan.

Meer veelgestelde vragen

Hoe log ik in op de app MedGemak?

Een voorwaarde voor het registreren van de app MedGemak en het inloggen is dat uw zorgverlener de app MedGemak aanbiedt. U dient de app MedGemak eenmalig te koppelen aan uw MijnGezondheid.net account. Hoe u dat doet leest u in onderstaande stappen.

1. Aanmelden MijnGezondheid.net

Om te starten met MedGemak heeft u een account voor MijnGezondheid.net nodig. Heeft u nog geen account? Volg dan deze instructies.

2. Download de app MedGemak

Download MedGemak gratis in de App-Store of Google Play-Store

App google App google

3. Registreer uw smartphone

Na het downloaden van MedGemak doorloopt u het registratieproces. Hiervoor moet u eenmalig de app koppelen aan uw MijnGezondheid.net account.

  Volg de getoonde stappen

 • Klik op toestel registeren.
 • Klik op gebruikersstatistieken verzenden en accepteer de voorwaarden.

 App google App google

4. Koppelen MijnGezondheid.net-account

U wordt nu gevraagd om een activatiecode en geboortedatum in te vullen. Log hiervoor in op het portaal via www.mijngezondheid.net. Gebruik hiervoor uw toestel of bijvoorbeeld uw tablet. Houdt uw toestel met MedGemak bij de hand.

Klik bovenin op MedGemak registreren

Op uw scherm verschijnt uw activatiecode en geboortedatum. Voer in MedGemak uw activatiecode en geboortedatum in en registreer uw toestel.

5. Pincode aanmaken

U kunt nu uw eigen pincode aanmaken waarmee u na het registeren kunt inloggen in de app. Na de eerste keer invoeren krijgt u de vraag om de code nog eens te bevestigen.

Let op: Simpele en logische inlogcodes zoals 12345 zijn niet toegestaan.

U bent nu klaar om van start te gaan met MedGemak!