Photo 3 Let op! Donderdag 28 september voeren wij tussen 20:00 en 22:00 uur gepland onderhoud uit aan MijnGezondheid.net en MedGemak. Het kan voorkomen dat u binnen dit tijdsbestek tijdelijk niet kunt inloggen. Close cross

Inloggen op uw portaal

Heeft u al een MijnGezondheid.net account? Log dan in met uw DigiD

Veelgestelde vragen bij inloggen

Hoe meld ik me aan voor MijnGezondheid.net?

Klik hier hoe u zich kan aanmelden voor MijnGezondheid.net.

Ik krijg de melding dat mijn BSN niet bekend is.

Als u deze melding ziet, bent u nog niet aangemeld voor MijnGezondheid.net. Neem hiervoor contact op met uw huisarts of apotheek. Het kan ook zijn dat u zich reeds heeft aangemeld, maar dat uw aanmelding nog verwerkt wordt door uw huisarts of apotheek. Dit kan een paar dagen duren. Als uw aanmelding verwerkt is, ontvangt u een e-mail. Wacht u al langer dan een week? Neem dan alsnog contact op met de huisartsenpraktijk of apotheek waar u zich heeft aangemeld.

Ik ben mijn DigiD gebruikersnaam vergeten

Uw DigiD is privé. De DigiD helpdesk kan u daarom niet helpen bij het achterhalen van uw gebruikersnaam. Als u uw DigiD gebruikersnaam bent vergeten moet u opnieuw een DigiD account aanvragen. DigiD aanvragen.

Ik ben mijn DigiD wachtwoord vergeten

Heeft u uw DigiD al geactiveerd? Dan kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken. U moet dan nog wel uw gebruikersnaam weten en uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand houden. Heeft u uw DigiD nog niet geactiveerd? Dan moet u opnieuw een DigiD aanvragen. Uw DigiD is privé. De DigiD helpdesk kan u daarom niet helpen bij het achterhalen van uw gebruikersnaam.

Ik heb een vraag over de DigiD-app.

Antwoorden op vragen over de DigiD-app vindt u op de pagina van DigiD. 

Hoe koppel ik de app MedGemak?

Stap 1: Download de app MedGemak via de App Store of de Google Play Store. Stap 2: Open de app en accepteer de gebruikersvoorwaarden. Stap 3: Kies voor activatiecode ophalen via MijnGezondheid.net. Stap 4: Log in met DigiD om de activatiecode op te halen en automatisch op te slaan in MedGemak. Stap 5: Geef ter verificatie uw geboortedatum in en klik op 'app koppelen'. Uw account is nu gekoppeld en u kunt aan de slag met de app MedGemak! Klik  hier voor de instructievideo en bekijk de visuele weergave van het stappenplan.

Ik heb een nieuwe huisarts/apotheek. Hoe kan ik dit veranderen?

Als u de verkeerde zorgverlener in Mijngezondheid.net ziet, laat die (oude) zorgverlener u dan afmelden bij Mijngezondheid.net en vraag uw nieuwe/actuele zorgverlener om u opnieuw aan te melden. Hetzelfde geldt bij het wisselen van huisarts of apotheek, bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe huisarts/apotheek heeft na een verhuizing.

Hoe kan er een zorgverlener toegevoegd worden?

U kunt niet zelf een zorgverlener instellen in de MedGemak app ofwel MijnGezondheid.net. Uw zorgverlener wordt pas zichtbaar, wanneer uw zorgverlener u aangemeld heeft voor MijnGezondheid.net / MedGemak app. Wij raden u dan ook aan om contact op te nemen met uw huisarts en/of apotheek, zodat deze een MGn-account voor u kan aanmaken.

Kan er een kind gekoppeld worden aan mijn MijnGezondheid.net account?

Het is vooralsnog niet mogelijk om een andere persoon aan uw MGn-account toe te voegen of in te loggen via een DigiD machtiging. De enige manier om gebruik te maken van MGn voor iemand anders is door in te loggen op het account van deze persoon. U kunt bij uw huisarts en/of apotheek vragen of er een MGn-account voor deze persoon kan worden aangemaakt. Voor het inloggen op MGn is een DigiD nodig. Indien uw kind nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen bij DigiD.

Waarom kan ik bij het inloggen op MijnGezondheid.net niet kiezen voor het inloggen met de DigiD app?

Het is bij ons bekend dat in sommige browsers, waaronder Internet Explorer en DuckDuckGo, de mogelijkheid om in te loggen met de DigiD app of DigiD met sms authenticatie niet wordt getoond. Dit probleem betreft echter niet specifiek MGn, maar alle partijen die een DigiD login met extra validatie vereisen. Dit betreft dan ook een algemener probleem, waarvoor u bij DigiD terecht kunt. Wij raden u aan om MGn te openen in Chrome, Microsoft Edge of Safari.

Ik zie een bericht dat het contract beëindigd is bij de zorgverlener, wat nu?

Nadat het contract voor MijnGezondheid.net beëindigd is door uw zorgverlener, blijven uw gegevens nog drie maanden zichtbaar, zodat u deze nog op kunt halen. In die tijd kunt u eventueel contact opnemen met uw nieuwe zorgverlener met de vraag of zij u kunnen aanmelden voor MijnGezondheid.net. Wanneer dit gebeurd is ziet u de juiste zorgverlener(s) terug in MijnGezondheid.net. U kunt op dezelfde wijze als voorheen blijven inloggen in MijnGezondheid.net.

Ik krijg bij het inloggen de melding dat er 15 minuten geen activiteit is geweest, waarna ik niet verder kom. Wat kan ik het beste doen?

De melding over 15 minuten inactiviteit is niet direct een melding die bestaat aan de kant van MGn, maar komt hoogstwaarschijnlijk vanuit DigiD. De vereiste om na 15 minuten inactiviteit uitgelogd te worden is bijvoorbeeld ook in MGn toegepast vanwege de DigiD koppeling. Mocht u alsnog tegen hetzelfde probleem aanlopen, dan adviseren wij u om dit in eerste instantie aan de kant van DigiD te (laten) controleren.

Ik wens geen gebruik meer te maken van MijnGezondheid.net. Hoe kan ik dit aangeven?

Als u geen gebruik meer wenst te maken van MGn kunt u de zorgverlener (huisarts en/of apotheek) waardoor u bent aangemeld vragen u hiervoor weer af te melden. Na afmelding door alle zorgverleners die u hebben aangemeld heeft u nog 3 maanden lang toegang tot MGn om eventueel gegevens te downloaden. Na deze 3 maanden wordt uw account als inactief gemarkeerd. Mocht u uw gegevens volledig verwijderd willen hebben uit MGn, dan kunt u dit ook bij uw zorgverlener aangeven. Deze kan ons vervolgens de opdracht geven uw gegevens volledig te verwijderen.

Alle tegels zijn grijsgekleurd. Ik kan nergens op klikken en dus niets doen

Na de eerste keer inloggen kunt u uw gegevens delen of via instellingen rechts bovenin uw scherm. Pas nadat u uw gegevens heeft gedeeld kunt u gebruikmaken van MijnGezondheid.net. Als u niet uw gegevens heeft gedeeld ziet u dat alle tegels grijsgekleurd zijn. U kunt dan nergens op klikken en niets doen. Om handmatig uw gegevens te delen, volgt u deze stappen: Stap 1: Klik rechts bovenin op de drie streepjes Stap 2: Klik op 'mijn instellingen aanpassen' Stap 3: Klik op 'instellingen voor het delen van gegevens' Stap 4: Klik op 'gegevens delen bij uw zorgverlener'  

Ik word teruggestuurd naar de homepagina

U kunt pas inloggen op MijnGezondheid.net als uw huisarts en/of apotheek een account voor u heeft aangemaakt. Als u na het inloggen met DigiD wordt teruggestuurd naar de homepagina/dezelfde pagina, dan heeft u nog geen MijnGezondheid.net-account. Neem hiervoor contact op met uw huisarts en/of apotheek. Heeft uw zorgverlener u wel aangemeld voor MijnGezondheid.net, maar kunt u niet inloggen? Dan kunt u een melding indienen.