Nieuwe versie MedGemak | december 2023

Vanaf vandaag kunt u gebruik maken van de nieuwe versie van MedGemak. Het kan zijn dat het even duurt voordat u de nieuwe versie in de App Store of Google Play Store te zien krijgt. Afhankelijk van de instellingen op uw telefoon zal de app automatisch updaten of dient u dit zelf te doen.

In dit nieuwsbericht lichten wij toe welke onderdelen in deze nieuwe versie zijn toegevoegd of gewijzigd.

Nieuwe mogelijkheden:

  • Vanaf nu heeft u de mogelijkheid om de labuitslagen van uw huisarts te bekijken in de app. Als uw huisarts deze optie aanbiedt, ziet u op het hoofdscherm een nieuwe tegel ‘Uitslagen van uw huisarts’. Voorheen was het alleen mogelijk om uw uitslagen te bekijken in het portaal MijnGezondheid.net.

Opgeloste fouten:

  • Op bepaalde toestellen kwam het voor dat bij het typen van een bericht de gebruiker automatisch werd uitgelogd, terwijl de gebruiker wel actief was. Dit probleem is opgelost waardoor de gebruiker niet meer wordt uitgelogd als hij/zij actief is.
  • Uw zorgverlener kan ervoor kiezen om geen profielfoto in te stellen. In dit geval zou het standaard icoon bij ‘Gegevens huisarts/apotheek’ getoond moeten worden. Dit werd niet getoond in de app, waardoor de pagina een vreemde uitlijning had. Dit probleem is opgelost door het tonen van het standaard icoon.
  • Op bepaalde Android toestellen kwam het voor dat bij het typen van een bericht, de ‘Naar bevestigen’ knop verdween van het scherm. Dit probleem is opgelost.
  • Wanneer de gebruiker op ‘Pincode vergeten’ klikte en de app daarna opnieuw koppelde, toonde de app een foutmelding na het bevestigen van de pincode. Dit probleem is opgelost. De gebruiker wordt nu alleen geattendeerd op de melding om de pushberichten aan- of uit te zetten.
  • Wanneer de gebruiker op de tegel ‘Status van uw openstaande bestellingen’ onder Mijn medicijnen klikte, werd in sommige gevallen een lege pagina getoond zonder uitleg. Hieruit kon niet duidelijk worden opgemaakt op deze optie wel of niet beschikbaar was voor de gebruiker. Dit probleem is opgelost, de gebruiker wordt nu geïnformeerd door middel van een melding.