Ondersteuning MijnGezondheid.net en de app MedGemak

Vanaf 21-11-2019 is de ondersteuning voor MijnGezondheid.net (MGn) en de app MedGemak beschikbaar. In dit nieuwsbericht lichten wij graag toe hoe deze ondersteuning er uit ziet.

Chatbot Robin
De ondersteuning voor MGn en de app MedGemak is vormgegeven door middel van een chatbot op landingspagina van MijnGezondheid.net. Deze geautomatiseerde gesprekspartner kan 24/7 antwoord geven op de veelgestelde vragen rondom MGn en MedGemak.

Op dit moment is de chatbot gebouwd op basis van meerkeuze antwoorden, waarmee u aan kunt geven waar uw vraag over gaat. Vervolgens geeft de chatbot hier informatie over.

Achter de chatbot zit het Customer Support team van eHealth, die de chatbot continu vult met informatie. Hierdoor kan de chatbot steeds meer vragen zelf beantwoorden.

Verdere ontwikkelingen
De chatbot wordt verder uitgebreid met een webformulier, zodat u een melding in kunt dienen wanneer de chatbot er niet uit komt. Dit formulier komt vervolgens terecht bij de Customer Support van eHealth, waar de vraag in behandeling wordt genomen.

Nadat de chatbot genoeg heeft geleerd, kan deze zelf conversaties voeren. In een conversatie bent u niet langer afhankelijk van de meerkeuze antwoorden. U kunt dan zelf vragen stellen, die de chatbot kan herkennen en beantwoorden.