Nieuwe versie MijnGezondheid.net| 14 april 2021

Vanaf vandaag maakt u gebruik van de nieuwe versie van MijnGezondheid.net. In dit nieuwsbericht lichten wij toe welke onderdelen zijn toegevoegd.

Een vernieuwd portaal

De hoofdpagina van uw portaal is aangepast. Met deze aanpassingen is de hoofdpagina van het portaal toegankelijker voor u als gebruiker en voldoen we voor deze pagina aan de eisen omtrent toegankelijkheid. Stapsgewijs zullen ook de andere bestaande functionaliteiten worden vernieuwd.

De hoofdpagina bevat een nieuwe indeling van de tegels en de teksten en iconen zijn aangepast op advies. De lay-out en structuur van de pagina waar u gegevens kunt vinden over uw huisarts en/of apotheek is vernieuwd.

Verder bevat de hoofdpagina een nieuwe tegel: Wat is nieuw? Hier kunt u de laatste wijzigingen en updates bekijken die zijn toegevoegd.

De tegel Informatie met informatie over het portaal en de algemene voorwaarden is verwijderd. Deze belangrijke informatie is vanaf nu toegankelijk vanuit de informatiebalk onderin. Vanuit hier kunt u de algemene voorwaarden, het privacybeleid en de ondersteuningspagina bereiken.

Tevens is een keuzemenu geïmplementeerd dat rechts bovenin te raadplegen is, zie Figuur 1. Vanuit hier kunt u verschillende zaken aanpassen of regelen, zoals het contrast. Dit kan u helpen om de knoppen en teksten in het portaal beter te kunnen zien. Het contrast kan worden aangepast met behulp van de contrast knop ‘Hoog contrast’.

Figuur 1: Keuzemenu

Taalkeuze
De standaardtaal van het portaal is Nederlands. Vanaf nu heeft u de mogelijkheid om makkelijk van taal te wisselen met de link English die vanuit de informatiebalk onderin kan raadplegen. De keuze wordt opgeslagen en onthouden.

Let op! Niet alle gegevens worden automatisch vertaald naar het Engels. Dossiergegevens die u vindt onder Mijn dossier en de functionaliteit Moet ik naar de Dokter? zijn alleen beschikbaar in het Nederlands.

Raadpleeg het advies van “Moet ik naar de dokter?”
De functionaliteit “Moet ik naar de dokter?” is toegevoegd aan het portaal. U ziet de tegel “Moet ik naar de dokter?” alleen als uw huisarts deze functionaliteit aanbiedt.
Als de tegel voor u beschikbaar is, kunt u hierop klikken als u niet zeker weet of u naar de dokter moet. U krijgt dan een aantal vragen te zien die u moet beantwoorden. Hieruit volgt een advies over wat u het beste kunt doen. Ook kunt u – indien uw huisarts deze functionaliteit aanbiedt – de optie “Moet ik naar de dokter?” gebruiken bij het maken van een afspraak via Afspraak maken en bekijken.

Volg de status van uw bestelling (binnenkort beschikbaar)
Binnenkort is het mogelijk om de status van uw medicatiebestelling te volgen, mits uw apotheek deze functionaliteit aanbiedt. Mijn medicijnen bevat vanaf nu twee nieuwe tegels: Status van uw openstaande bestellingen en Afgeronde bestellingen.

Wanneer u een medicijn bestelt kunt u deze terugvinden in het overzicht met openstaande bestellingen. Ook wijzigingen die uw zorgverlener heeft doorgevoerd in uw bestelling ziet u hier.

In afgeronde bestellingen ziet u bestellingen die u eerder heeft gedaan. Let op! Het overzicht met afgeronde bestellingen bevat alleen gegevens van de afgelopen 6 maanden.

Zodra uw medicatie is klaargemaakt door uw apotheek en klaarligt om op te halen of om te worden bezorgd, zult u een systeembericht ontvangen in Mijn berichten en een email van MijnGezondheid.net en/of pushbericht van MedGemak ontvangen.


Figuur 2: Nieuwe e-mail instelling als medicatiebestelling afgerond en gereed is.

Figuur 3: Nieuwe pushnotificatie instelling als medicatiebestelling afgerond en gereed is.

Let op! Deze nieuwe e-mail en pushnotificatie instelling staat standaard uit in verband met uw privacy. Stel daarom bij Instellingen uw voorkeuren in. Zie figuur 2 en 3.