Nieuwe versie MedGemak | 27 maart 2023

Vanaf vandaag kunt u gebruik maken van een nieuwe versie van MedGemak. Het kan zijn dat het even duurt voordat u de nieuwe versie in de App Store of Google Play Store te zien krijgt. Afhankelijk van uw instellingen op uw telefoon zal de app automatisch updaten of u dient dit zelf te doen.

In dit nieuwsbericht lichten wij toe welke onderdelen in deze nieuwe versie zijn toegevoegd of gewijzigd.

  • Vanaf nu heeft u de mogelijkheid om snel en makkelijk andere websites te openen vanuit de app MedGemak via de tegel onderaan de pagina, mits uw huisarts of apotheek dit aanbiedt. Als u hier gebruik van wilt maken dient u eenmalig in te loggen. Bij een volgende keer wordt u automatisch doorgelinkt naar deze website vanuit MedGemak.
  • De functionaliteit ‘Medicijnen bestellen’ is aangepast. Vanaf nu ziet u bij medicijnen bestellen alleen de medicijnen die u kunt bestellen. Vanaf nu heeft u de mogelijkheid om uw medicijn overzicht te bekijken in MedGemak. Voorheen was dit alleen mogelijk in MijnGezondheid.net. U kunt meer informatie raadplegen over het specifieke medicijn, zoals de geneesmiddelen informatiefolder en het aantal openstaande herhalingen (als deze aanwezig zijn).
  • Wanneer de voorraad van een medicijn bijna verstreken is ziet u nu een Batterij icoon die duidelijk aangeeft dat de voorraad bijna op is.
  • De pushnotificatie voor de medicijnwekker werkt helaas niet meer op toestellen die gebruik maken van Android versie 12 of hoger. U wordt hierop geattendeerd middels een melding wanneer u de medicijnwekker opent. Alle andere pushnotificaties, zoals voor afspraak maken en berichten, blijven wel naar behoren werken. Maakt u gebruik van een iOS toestel dan ervaart u geen hinder van deze update.