Nieuwe versie MedGemak | 29 januari 2020

Vanaf vandaag staat de nieuwe versie van de app MedGemak live in de App Store en Google Play Store. In dit nieuwsbericht lichten wij toe welke onderdelen in deze nieuwe versie zijn toegevoegd of gewijzigd.  

Verbetering doorgevoerd in het opstellen van een bericht
Bij het opstellen van een bericht bleef de bijlage button verstopt achter het toetsenbord, waardoor u naar beneden moest scrollen om deze in zicht te krijgen. Dit probleem is opgelost; de bijlage button is weer zichtbaar in het hoofdscherm waar u het bericht opstelt. 

Verbeteringen in ‘terug’ knop op Android toestellen 
In sommige gevallen reageerde de ‘terug’ knop in Android niet goed, waardoor u op het verkeerde scherm terecht kon komen. Dit probleem is opgelost; de ‘terug’ knop vertoont weer het gewenste gedrag. 

Verbetering invullen van reden/opmerking bij afspraak maken en medicatie bestellen
Wanneer u een afspraak maakt of medicatie bestelt dient u een reden of opmerking in te vullen. Sinds de laatste update moest u precies op de tekst “Schrijf hier de reden van uw afspraak” of “Typ hier uw vraag of opmerking” klikken, voordat het toetsenbord opende. Dit is opgelost. U kunt weer overal in het tekstvak klikken om het toetsenbord te openen. 

Fout opgelost in het bestellen van medicatie  
Een klein aantal gebruikers kreeg de foutmelding ‘Het versturen van de bestelling naar de apotheek is mislukt’ in beeld op het moment dat zij een medicatiebestelling via MedGemak wilden versturen. Dit probleem is verholpen.  

Verbeteringen op het gebied van privacy en security 
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd op het gebied van privacy en security.