Nieuwe versie MedGemak | 17 december 2019

Vandaag of morgen zal er een nieuwe versie van de app MedGemak beschikbaar komen in de Apple Store en Google Play Store.
In dit nieuwsbericht lichten wij toe welke onderdelen in de nieuwe versie zijn toegevoegd of gewijzigd.

Ondersteuningspagina
Het menu Informatie bevat een nieuwe optie ‘Ondersteuning’. U kunt vanuit dit scherm op verschillende links klikken, waarbij u op de bijbehorende informatiepaginain MijnGezondheid.net uitkomt. Op deze website kunt u een vraag stellen, vindt u informatie over functionaliteiten en krijgt u ondersteuning in de vorm van veelgestelde vragen en instructievideo’s. 

 

Verbeteringen in ‘terug’ knop op Android toestellen 
In versie 3.1 is ondersteuning voor de Terug-knop in Android toegevoegd. Deze functionaliteit werkte niet goed met invoervelden voor tekst, zoals afspraakreden of een opmerking bij een medicatiebestelling. In versie 3.2 vertoont de Terug-knop weer het gewenste gedrag.  

Fout opgelost in het inzien van de medicatielijst
In sommige gevallen kwam het voor dat de medicatielijst niet kon worden weergegeven. De melding ‘Medicatie kan niet worden getoond’ verscheen. Dit probleem is verholpen.  

Fout opgelost in het maken van een afspraak
Door een fout was het niet mogelijk om een afspraak te maken voordat de jaarwisseling plaatsvindt. Dit probleem is verholpen. 

Onderhoud en prestatieverbeteringen 
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd om de opstarttijd van de app te verbeteren.