Functionele wijziging | Sms-controle aan te vragen tijdens activeringsproces DigiD-app
1 mei 2018
Nieuwe versie | Vanaf 8 november voor u beschikbaar
1 november 2018

Opgelost | Dossier opslaan en afsprakenoverzicht weer beschikbaar


Opgelost | Dossier opslaan en afsprakenoverzicht weer beschikbaar
Inmiddels hebben wij de oplossing zorgvuldig getest en doorgevoerd in MijnGezondheid.net (MGn).
Aanvullend hebben wij een verbetering in het afsprakenoverzicht doorgevoerd. Dit afsprakenoverzicht komt nu volledig overeen met de agenda die uw huisarts gebruikt. Hiervoor hebben wij een aantal afspraken verwijderd, die in het verleden gepland stonden of een fout bevatte. Het kan dus voorkomen dat u enkele afspraken niet meer terug kunt vinden in uw afsprakenoverzicht. De foutieve afspraken die wij hebben verwijderd, zijn alleen afspraken die niet overeenkwamen met de afspraken in de agenda van uw huisarts. Uw correcte afspraken zijn dus behouden en uw data en gegevens blijven uiteraard bewaard.
Bij vragen kunt u contact opnemen met uw zorgverlener.

Update 27 september
Wij hebben de oplossing voor dit probleem gevonden. Momenteel testen wij deze oplossing zorgvuldig voordat wij deze doorvoeren in MijnGezondheid.net. Naar verwachting zal de oplossing volgende week worden doorgevoerd, waarna de functionaliteiten weer beschikbaar zullen zijn. Wij houden u op de hoogte van de status via dit bericht.

Update 25 september
Wij werken nog steeds met hoge prioriteit aan de oplossing van dit probleem. Helaas is het probleem complex, waardoor er meer tijd benodigd is om het op te lossen. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw geduld. Zodra meer bekend is over de oplossing brengen wij u hiervan op de hoogte via dit bericht.

Update 31 augustus
In onderstaande update informeerden wij u over de oplossing die waarschijnlijk deze week voor u beschikbaar zou zijn. Om de kwaliteit van MijnGezondheid.net (MGn) te waarborgen en een structurele oplossing te bieden, hebben wij meer tijd nodig om de oplossing zorgvuldig te testen. Zodra meer bekend is, ontvangt u opnieuw een update via dit bericht. Onze excuses voor het ongemak.

Update 24 augustus
Afgelopen week hebben wij na uitvoerig onderzoek de oplossing voor de fout gevonden. Deze oplossing zal waarschijnlijk volgende week voor u beschikbaar zijn. Tot die tijd blijven de functionaliteiten 'Dossier opslaan' en 'Mijn overzicht' binnen de tegel 'Mijn afspraken' helaas niet beschikbaar. Via dit bericht houden wij u op de hoogte.

17 augustus
De functionaliteit ‘Dossier opslaan’ en de functionaliteit ‘Mijn overzicht’ binnen de tegel ‘Mijn afspraken’ van MijnGezondheid.net (MGn) zijn tijdelijk niet beschikbaar. U kunt wel afspraken maken, maar het is tijdelijk niet mogelijk om afspraken te wijzigen, te verwijderen of in te zien. Voor het wijzigen en annuleren van een afspraak verzoeken wij u om contact op te nemen met uw zorgverlener. Wij hebben binnen deze functionaliteit een fout gevonden waardoor wij genoodzaakt zijn om de functionaliteit uit te schakelen totdat wij dit hebben opgelost.